Når du køber juice i et supermarked, så vil det meget ofte være fra det, man kalder for koncentrat. Betyder det så, at juicen ikke er lavet af frugter? Nej, det gør det faktisk ikke. Juice fra koncentrat stammer også fra frugter, det er bare fremstillet på en helt anden måde, end hvis du presser en appelsin i hånden. Herunder kan du læse, hvordan juice fra koncentrat er fremstillet.
Hvordan fremstilles juice fra koncentrat? Koncentrat er lavet ved at plukke, rense og presse frugt. Herefter varmes saften en smule, så man ligger enzymerne i en form for dvale. Herefter udsætter man det for vakuum og høj varme, som får vandet til at fordampe. Tilbage er der kun tørstof, som fryses indtil det bruges. Når juicen skal laves, så blander man koncentratet med vand og friskpresset juice, indtil det har samme værdier som en friskpresset juice.
Selvom friskpresset juice har et ry for at være sundere og bedre, så har flere undersøgelser faktisk vist, at juice fra koncentrat har et højere indhold af C-vitamin. Du kan altså med ro i sindet drikke din juice fra koncentrat, uden at tro du får et dårligt produkt, der intet har med frugter at gøre.