Den nemmeste ingefær-drik
Ingefær! Enten elsker du smagen af denne lille undseelige knold med den helt unikke smag. De fleste danskere kender ingefæren fra sushi-baren, hvor den syltede ingefær serveres til makirullen og nigiri med den lakserøde fisk. Nogen roser ingefær til skyerne for de helbredende virkninger, der ikke alle er dokumenteret, og så er der dem, der holder den ud i strakt arm og nægter at komme i nærheden af den, heller ikke i en sammenkogt ret. Hvilken lejr du end befinder dig i, så har ingefærroden en helt speciel smag og duft, der kræver en smule tilvænning, inden du lærer at elske den, og her er den nemmeste opskrift på en ingefær-drik, der rykker.
Sådan gør du:
Tag en god knold ingefær - økologisk naturligvis - også selv om de ikke økologiske knolde er noget større, og det ser ud til, at du får mere for pengene. Det skal du nu ikke lade dig lokke af. De lande i Asien, hvor ingefær vokser, gør sig måske ikke så mange tanker om, hvilke gødningsmetoder eller pesticider, der anvendes. Så selv om den økologiske ser noget mere forkrøblet ud, skal du tage den.
Derefter skærer du skællen af af knolden, sådan omkring et par centimeter, så du stadig har noget at holde fat i, og det kan være lidt af et pillearbejde. Så finder du rivejernet frem og river det friske ingefær på rivejernet. Det ser lidt ud som revet ost til pizzaen. Når du har en god spiseskefuld, kommer du det op i et glas eller krus og hælder kogende vand over. Lad det trække lidt og køle af, og det er klar. Drikken kan sies, men egentlig er det ikke nødvendigt. Den revne ingefær falder til bunds i glasset. Hvis du synes det er lidt for stærkt i smagen, kan det nemt fortyndes med mere kogt vand. Farven er en smule uklar, men det betyder ikke noget.
Denne tekst er lavet på baggrund af økonomisk hjælp fra smykkebutikken Perlen Odense. Hos Perlen Odense shopper du et stort udvalg fra mærket Lund Copenhagen. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne tekst ikke lade sig gøre.